Taxatierapport nodig?
Je wilt je huis verkopen, maar wat is eigenlijk de marktwaarde van je woning? Een waardebepaling of taxatie geeft hier antwoord op. Een taxatie dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde taxateur. Dit is een eis van de geldvertrekkende instellingen. Doordat de makelaars van Apollo Makelaardij zijn gecertificeerd en staan ingeschreven bij het ‘Nederlands Register Vastgoed Taxateurs’, worden de taxatierapporten erkend door alle geldverstrekkers.

Het taxatierapport
Apollo Makelaardij maakt snel en deskundig professionele NWWI-/taxatierapporten, waarde verklaringen en verkoopwaarderingen voor woningen in:
Leiden, Leiderdorp, Voorburg, Leidschendam, Den Haag, Rijswijk, Nootdorp, Pijnacker, Zoetermeer, Voorschoten en Wassenaar.

Een taxatierapport kan worden gebruikt voor de aanvraag van hypotheken bij aankoop, bij wijziging van bestaande financieringen, bij een overbruggingshypotheek of voor aankoopoverweging, voor boedeldeling/scheiding, voor minnelijke waardering of voor de fiscus.

Kosten
De prijs voor een taxatierapport (niet gevalideerd) bedraagt € 495,- (incl. btw). Heb je een gevalideerd taxatierapport nodig? Dan bedragen de kosten € 595,- (incl. btw en inclusief validatiekosten). Taxaties met als doel de waarde te bepalen na verbouwing hebben een meerprijs van € 50,- incl. btw. Taxaties van woningen in verhuurde staat hebben een meerprijs van € 350,-
Let op! Alle banken en geldverstrekkers vragen altijd om een NWWI taxatierapport bij aanvraag van een hypotheek.