Watertje 2 | Zoeterwoude

€ 1.295.000,- k.k.· (Exclusief wonen)

Watertje 2 | Zoeterwoude

€ 1.295.000,- k.k.· (Exclusief wonen)

Details

Met trots mogen wij u deze schitterende vrijstaande villa op een riant perceel van 762 m2 in Zoeterwoude aanbieden! Mooier in Zoeterwoude wordt het niet dan deze royale turnkey villa! Gebouwd in 1993. Wonen aan één van de karakteristiekste en mooiste straten van Zoeterwoude-dorp, het Watertje, is nu ook voor u mogelijk. Het kronkelende water met z’n kademuren, diverse toegangsbruggen naar de woningen, de smalle rijweg, de authentieke lantaarnpalen, het vele groen en natuurlijk de variëteit aan woningen en tuinen dragen bij aan de pittoreske uitstraling in dit deel van het mooie en rustige dorp. En dat terwijl de A4 richting Amsterdam en Den Haag, de N206 richting Zoetermeer en de N11 richting Alphen a/d Rijn makkelijk bereikbaar zijn en Leiden met heel veel faciliteiten op slechts een kwartiertje fietsen ligt. In oase van rust op centrale locatie in de Randstad; Leiden, Zoetermeer en Den Haag bevinden zich op korte afstand. Busverbinding tussen Leiden en Zoetermeer overdag iedere 10 minuten. Zoeterwoude is een dorp tussen Leiden en Zoetermeer in. Met de rust en ruimte heeft u niet het idee onder de rook van Leiden en Zoetermeer te zitten, maar heeft u toch alle gemakken van de stad bij de hand. Op loopafstand treft u het centrum van Zoeterwoude met een supermarkt en buurtwinkels. Ook scholen en sportvelden (o.a. buitenzwembad, tennisvelden en voetbalclub) zijn nabijgelegen. Verder treft u in de omgeving o.a. recreatiegebied de Noord Aa, waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen, watersporten of picknicken. Het groene karakter van de omgeving maakt Zoeterwoude geliefd voor recreatie. Het is een omgeving waar kinderen veilig buiten opgroeien en waar rust heerst.

De zon loopt aan alle kanten om het huis heen. Zonnestand Zuid en West. Het huis is in 2019 geheel onder architectuur verbouwd en aangepast aan de tijd. Daarbij zijn ook alle Velux ramen vernieuwd en voorzien van op afstand bestuurbare plisségordijnen. Najaar 2023 is er op gehele bovenverdieping een nieuwe licht eikenhouten parketvloer gelegd. In 2023 is het huis geverfd aan de buitenkant. De staat van onderhoud is excellent. In 2023 is een een hybride warmtepomp geïnstalleerd. En er liggen 21 zonnepanelen op het dak. Het energieverbruik is uitzonderlijk laag voor een 1061 m3 vrijstaand huis. De energiekosten bedragen vanaf 1 september 2024 180€ per maand volgens offerte.

Indeling
Begane grond:
In 2019 is een nieuwe vloer aangebracht: dunne beige keramische stroken, waaronder vloerverwarming is. In de hal bevinden zich het ruime toilet met sproeier, afzuiging en automatische licht sensor. De garderobe met automatische verlichting. De kelderkast, de trap naar de eerste verdieping en de meterkast. Door de grote taats draaiende glazendeur in de hal komt u in de living. Deze heeft een groot zitgedeelte met brede gasgestookte openhaard. Achter de haard een grote TV -hoek, met open verbinding naar eethoek en keuken. Boven de eethoek is een vide met glazen balustrade waardoor er een open verbinding met de bovenverdieping is en het huis extra veel licht heeft. Vanuit de eethoek is een open verbinding naar de grote moderne keuken voorzien van stoom- , magnetronoven en Quooker met een eetbar. Vanuit de eethoek is toegang tot een afsluitbare studeer/werkkamer met brede taats draaiende toegangsdeur. Vanuit dit kantoor kijkt u naar de straat en de weilanden van het Groene Hart. Door de keuken, langs het zitje waardoor u ook naar de straat kunt kijken, komt u in de bijkeuken waar ruimte is voor was- en droogapparatuur, vriezer en een vaste opbergkast staat. Door de bijkeuken komt u in de ruime garage met ruimte voor een auto, fietsen, tuinspullen etc. De garage heeft een elektrische kanteldeur met loopdeur naar het Watertje en een loopdeur naar de tuin erachter.

De tuin:
Deze is aangelegd door Eduard van Koolwijk tuinarchitect en heeft een grote L-vormige vijver met loopbrug. Water kan uit het aan de tuin grenzende boezemwater gehaald worden. De tuin heeft verschillende afzonderlijke zitmogelijkheden, afhankelijk van het weer en is uitstekend onderhouden. Er is ruimte voor een grote eettafel onder de pergola waar de witte goudenregen in het voorjaar rijkelijk bloeit en in de zomer een heerlijke schaduwplek biedt. Het geheel oogt paradijselijk. De tuin heeft een verbinding met de straat erachter zodat onderhoud vanuit die kant kan gedaan worden. Achter de garage staat de grote lucht verwarmingspomp tegen de gevel, afgeschermd uit het zicht.

Bovenverdieping:
De trap op naar boven brengt u op een vide aan de straatkant met decoratieve borstwering waarop kunst geplaatst kan worden. Op de vide is ook het toilet van de bovenverdieping. Door een deur komt u op de grote vide aan de tuinkant met heel veel licht door de grote Velux ramen. De gehele bovenverdieping heeft een lichte eiken parketvloer vernieuwd in 2023. Links af gaat u naar de ouder slaapkamer en rechts af naar de twee overige slaapkamers. Het ouder slaapgedeelte heeft een flinke oppervlakte met inloopkast en deur naar het inpandige balkon. Aan deze slaapkamer grenst de badkamer met inloopdouche, ligbad en grote dubbele wastafel.
Terug naar de vide gaat u door naar twee kamers met ook een (kleinere) badkamer. Met een kleine ingreep is er voldoende ruimte om meerdere kamers erbij te maken. Ook deze kamers hebben de vernieuwde parket vloer en grote Velux ramen met elektrisch afsluitbare gordijnen. Op de vide is de Vlizo trap naar de zolder met ruime berging waar de boiler staat en de afzuiging van de toiletten. Alle kamers hebben vaste kasten, evenals op de vide/overloop.

Elektriciteit:
De gehele Elektrische voorziening is aangepast en vernieuwd in 2019. En de benedenverdieping heeft een domotechnica systeem waardoor de verlichting centraal en op afstand bediend kan worden. Alle (inbouw) spots zijn Led van Modelux die ook het lichtplan gemaakt heeft.

Deuren:
In 2019 zijn alle binnendeuren vernieuwd en deze hebben magnetische geluidloze sluitingen met deurknoppen van Piet Boon.

Ramen:
Een aantal ramen op benedenverdieping is voorzien van witte houten jaloezieën.

Voor een duidelijk overzicht van de indeling en afmetingen verwijzen wij u graag naar de bijgevoegde plattegronden.

Voor iedere woning hebben wij een eigen website gecreëerd (straatnaam+huisnummer.nl) met alle object specifieke informatie.

Bijzonderheden
– Turnkey villa
– Bouwjaar: 1993
– Energielabel B
– Oplevering in overleg

Meetrapport NEN2580
Bruto Vloeroppervlak woning 340,70 m2
G.O. Wonen 213,20 m2
G.O. Overige inpandige ruimte 34 m2
G.O. Gebouwgebonden buitenruimte 22,10 m2
G.O. Externe bergruimte 0 m2
Bruto Inhoud woning 1061,79 m3

DISCLAIMER
Alle informatie heeft nadrukkelijk een indicatief karakter en wordt onder voorbehoud verstrekt; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat wordt uitgesloten, oplevering in overleg, aanbieding vrijblijvend. De verkoopclausule, ouderdomsclausule, asbestclausule en toelichtingsclausule NEN2580 zijn van toepassing, op te vragen via ons kantoor.

Locatie

View on Google Maps

Vestiging

Apollo Makelaardij Regio Leiden

leiden@apollomakelaardij.nl
+31 (0)71 203 2478
[section_title heading="h2"]aanbod en ervaring[/section_title] [map address="leiden" zoomlevel="12" height="250px"] [section_title heading="h2"]Apollo Makelaardij Regio Leiden, al jaren een vertrouwd adres[/section_title] Apollo Makelaardij Regio Leiden heeft de oplossingen in huis om jouw woonwensen te vervullen. Vanuit onze vestiging bestrijken onze makelaars de gehele..

Contact

Message has been sent successfully.